zdravita@aslsr.sk,  +421 /25 2632 1345

ZDRAVITA

NAJVÄČŠIE ZDRUŽENIE NEŠTÁTNYCH AMBULANTNÝCH LEKÁROV

SILA  -  PROFESIONALITA  -  SKÚSENOSTI

Dospeli sme k dohode s VšZP

Zdravita sa dohodla s VšZP na tri mesiace, čo znamená spolu s dohodovacím konaním predĺženie zmlúv do 30.9.2024.
Ponuka poisťovne a výsledok rokovaní vzhľadom na objem zdrojov, ktoré sú pre ambulantný sektor k dispozícii, je naozaj ústretová. Okrem zvýšenia cien dohodnutých výkonov resp. kapitácií je dobrou správou, že o otázke cien budeme ďalej rokovať a k 1.7. by mohlo dôjsť ďalším pozitívnym zmenám, predovšetkým v odbornostiach, ktoré sú podfinancované.
Oceňujeme dohodu o bezlimitnom prostredí pre pracoviská zobrazovacej diagnostiky RTG, USG a mamografie. Bezlimit pre tieto pracoviská sme žiadali dlhodobo, a sme radi, že sa to pretavilo do reálneho výsledku. Určite tým pomôžeme malým diagnostickým zariadeniam, ktoré sú v jednotlivých regiónoch naozaj dôležité.
Dohodou s VšZP sme chceli pomôcť predovšetkým pacientom. Dôležitým momentom bolo aj to, že pani ministerka na rokovaní a následne v médiách informovala o tom, že s ministerstvom financií otvorí rokovania o dofinancovaní zdravotníctva.
Veríme že situácia sa otočí a zvýši sa atraktivita ambulancií pre mladých doktorov a pacienti nebudú musieť čeliť situáciám, keď v v celom okrese nie je špecialista v určitej špecializácii, ako sa stalo nedávno, po úmrtí uznávaného neurológa v okrese Námestovo.

  • Kategórie